Vakantieparken

Je bent hier: Home > Center Parcs > Het Meerdal

Review Center Parcs Het Meerdal in Nederland

Verblijf: april 2018, Comfort Cottage, MD035 (5 p.)

Samen met onze familie trokken we een weekendje naar Het Meerdal, een park gelegen in America in Nederlands-Limburg.

Het park ligt aan een groot meer in een bos en is de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar bijvoorbeeld attractiepark Toverland of Nationaal Park De Groote Peel of de Maasduinen.

Voor deze vakantie huurden we twee bungalows: een bungalow voor 4 personen en een bungalow voor 5 personen.

We arriveerden op vrijdagmiddag en gingen eerst een hapje eten in het Grand Café. De kinderen trokken daarna naar buiten en amuseerden zich in de mooie speeltuin terwijl we ons gingen installeren in onze cottages.

Het Meerdal speeltuin

We hadden gekozen voor een comfort cottage en deze beschikt uiteraard over de nodige faciliteiten. Op het park zijn ook premium cottages of zelfs VIP cottages die uitgerust zijn met een privésauna en een whirlpool.

Het Meerdal Comfort Cottage MD035

Meteen na het uitpakken stond er een bezoek aan het waterparadijs op het programma. Lekker warm water, een golfslagbad, een leuke glijbaan, twee wildwaterbanen, een buitenzwembad, jacuzzi's,... kortom een zeer volledig zwembad!

We hadden een 3-daags halfpension arrengement geboekt en gingen dus ontbijten en dineren in het buffetrestaurant Evergreenz. Bij het ontbijt heb je een ruime keuze uit broodjes, beleg, eitjes, spek, fruit,... en 's avonds geniet je van een koud en warm buffet waar iedereen zijn gading in kan vinden.

Center Parcs Evergreenz

Na het avondmaal zijn we ook telkens naar de BALUBA binnenspeeltuin geweest waar de kinderen hun laatste energie kwijt konden. Zelf genoten we van een frisdrank of een heerlijke cocktail.

Het Meerdal binnenspeeltuin

Na het ontbijt op zaterdag maakten we een uitstap naar Nationaal Park de Maasduinen. Dat ligt op zo'n half uurtje rijden. Onder een stralende zon verkenden we de mooie duinen. Je kan hier verschillende wandelingen maken, maar wie rond het volledige meer wil wandelen moet wel de nodige tijd voorzien. Zelf maakten we gebruik van het veerpont om ons halfweg terug naar de overkant te trekken waar de auto geparkeerd stond. Met een buggy en een baby was het soms wel even zwoegen om door het zand te geraken, maar het bezoek was zeker de moeite waard.

Nationaal Park de Maasduinen

Bij onze thuiskomst op het park gingen we weer plonsen in het waterparadijs, daarna dineren en afsluitend naar de binnenspeeltuin.

Op zondag gingen we na het ontbijt even wandelen in het nabijgelegen natuurgebied 'De Heere Peel'. Dit ligt tussen Center Parcs Het Meerdal en Center Parcs Limburgse Peel. Met de sleutel van onze cottage konden we het poortje naar het natuurgebied openen en bij terugkomst het vakantiepark weer betreden.

In de namiddag gingen we outdoor laser shooten. Samen met andere parkgasten speelden we verschillende spelletjes. Ieder voor zich, twee teams tegen mekaar, pret gegarandeerd!

Maandag was het alweer tijd om op te ruimen en uit te checken. Na het ontbijt reden we een half uurtje en gingen we het Nationaal Park De Grote Peel bezoeken. Je kan hier erg mooie wandelingen maken. Zelf kozen we voor het rode wandelpad van 3km, dat goed te doen is met de baby buggy.

Nationaal Park De Grote Peel

Conclusie: We hebben genoten van een topweekendje weg in Het Meerdal. Het park ligt aan een mooi meer, heeft een leuke speeltuin zowel buiten als binnen, beschikt over een mooi zwemparadijs en is ook nog eens ideaal gelegen om wat natuur in de buurt te verkennen!

Het Meerdal boeken