Vakantieparken

Je bent hier: Home > Holiday Suites > Equihen-plage

Review Holiday Suites Equihen-Plage (Hardelot)

Verblijf: eind juli 2015, 4 persoonsvilla

Eind juli 2015 verbleven we een midweek in een vakantiehuis van Holiday Suites in Equihen-Plage, een badplaats aan de Noord-Franse Opaalkust in de regio Nord-Pas-de-Calais. Dit is een gebied waar de natuur op veel plaatsen nog de overhand heeft en zeker in Equihen-Plage is het erg rustig.

We betaalden voor deze midweek ongeveer 30% minder dan de midweek die we een week later deden in Center Parcs Zandvoort. Je bent bij Holiday Suites dus heel wat goedkoper af, maar je hebt niet de faciliteiten die je bij Center Parcs hebt zoals een overdekt zwembad, activiteiten en animatie, supermarktje en winkeltjes, restaurantjes,... In het dorpje Equihen kan je wel een bakker vinden en een restaurantje, maar onze inkopen deden we even verderop in de Carrefour Market aan de Boulevard Raymond Splingard in Outreau.

Bij Holiday Suites maak je je vakantie dus helemaal zelf en je kan een toffe vakantie beleven als je bereid bent om er met de auto op uit te trekken. In de villa zal je informatie vinden over wat je allemaal kan doen. We maakten een paar uitstapjes en hieronder kan je daar een verslagje van vinden. De korte video geeft ook een impressie van onze reis.

Eerst even een blik op onze 4 persoons villa. Keuken, living en eetkamer:

Holiday Suites Equihen-Plage villa keuken
Holiday Suites Equihen-Plage villa living
Holiday Suites Equihen-Plage villa eetkamer

Badkamer en een slaapkamer:

Holiday Suites Equihen-Plage villa badkamer
Holiday Suites Equihen-Plage villa slaapkamer

Maandag

We arriveerden maandag in de late namiddag na een tripje van zo'n 4 uren met de auto (pauze inbegrepen). Er is geen receptie of iets dergelijks op het park: je krijgt via mail een code voor de slagboom en met dezelfde code kan je op de parking een klein kluisje open maken. Daarin zit een enveloppe met de sleutel van de villa. Je krijgt ook een parkeerplaats toegewezen.

Nadat we ons geïnstalleerd hadden in ons huisje trokken we te voet naar het strand. Je ziet onderweg naar beneden ook nog enkele Quilles en l'air, kleine oude vissersbootjes die op hun kop werden gezet en dan dienst deden als huis. Het was fris en er was behoorlijk wat wind, dus het immense strand lag er helemaal verlaten bij. Onderweg waren we nog een frituurtje tegengekomen dat gesloten was en aan het gebouw aan het strand kan je wel een drankje kopen en surfplanken en dergelijke huren. Maar verder is hier niets te zien.

Strand Equihen plage

Dinsdag

Wegens het gure weer besloten we op dinsdag een bezoek te brengen aan Nausicaa, het Nationaal Zeecentrum in Boulogne-sur-Mer. Dit is een grotere stad met een haven die in het teken staat van de visvangst. In Nausicaa kan je de onderzeese wereld ontdekken en in de gigantische aquariums kan je heel veel vissen gaan bekijken. Je kan hier makkelijk een aantal uren rondlopen en je kan hier ook eten, bijvoorbeeld in de 'Tropical Lagoon Bar'.

Nausicaa Boulogne-sur-Mer

Bij de terugkomst in Equihen zijn we 's avonds nog even naar het strand geweest. Er was opnieuw veel wind maar met een jas was het wel heerlijk rennen op dit verlaten strand.

Strand Equihen plage

Woensdag

Na het ontbijt in onze villa hebben we koers gezet naar Hardelot, een iets drukkere badstad waar je over een dijk kan wandelen (zie foto). We hebben even op het strand gespeeld maar het bleef wel redelijk fris dus een jas was nodig. Daarna hebben we lekker gegeten in Brasserie l'Océan op de Boulevard de la Mer. We bleven vervolgens nog eventjes in het nabijgelegen speeltuintje en trokken daarna naar de kuststad Le Touquet, die wel de allures heeft van een drukke badplaats. Je vindt hier ook het Aqualud zwemparadijs (zie foto) en in het centrum zijn winkeltjes en restaurantjes. De stad trekt trouwens ook heel wat golfers aan.

Hardelot, Aqualud, Le Touquet

Op de terugweg naar 'huis' zijn we gestopt bij het indrukwekkende Cimetière militaire d'Étaples. Dit is de grootste Britse begraafplaats in Frankrijk met zo'n 11.500 gesneuvelden, vooral uit de Eerste Wereldoorlog. Deze begraafplaats wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission wat betekent dat alles er piekfijn bij ligt. Een unieke omgeving om stil te staan bij de gruwel van de oorlog en de vele slachtoffers die hun leven gegeven hebben. Dit militair kerkhof bezoeken zal op iedereen ongetwijfeld een diepe indruk nalaten.

militair kerkhof Etaples
militair kerkhof Etaples

Donderdag

Na het ontbijt op donderdag zijn we in de buurt gaan wandelen langsheen de kust op Le Chemin des Douaniers. Als je in het dorpscentrum van Equihen de 'Rue du Beurre Fondu' neemt dan kan je op het einde van de straat parkeren. Er is daar ook plaats voor mobilhomes. Vanaf daar kan je verder wandelen en genieten van de adembenemende uitzichten.

Equihen-baai

Je kan hier werkelijk prachtige wandelingen maken, maar zelf zijn we niet al te ver gegaan. We vonden het een beetje te gevaarlijk voor ons driejarig zoontje die we stevig bij de hand moesten houden.

Equihen Le Chemin des Douaniers

In de vroege namiddag wilden we een bezoek brengen aan het Château d'Hardelot aan de Rue de la Source in Condette, maar gezien er renovatiewerken bezig waren was dit niet toegankelijk. Vlakbij ligt wel het mooie Le Lac des Miroirs, waar je een prachtig natuurgebied zal vinden.

Le Lac des Miroirs

Omdat het weer deze dag wel goed was zijn we rond half vier terug gegaan naar het strand van Equihen. Deze keer stonden er zelfs auto's op de parking!

parking Equihen-Plage

Op het gigantische strand bleef het wel erg rustig en je hebt dus meer dan voldoende plaats om je ergens knus te installeren. Het enorme strand nodigt kinderen zeker uit om flink rond te rennen.

Strand Equihen
Strand Equihen plage

Vrijdag

Tijd om in te pakken en uit te checken: de sleutel in een brievenbus droppen dus. Op de terugweg naar huis hebben we nog een bezoek gebracht aan Le Cap Blanc Nez in Escalles, tussen Boulogne-sur-Mer en Calais. Wij hebben onze auto geparkeerd op de parking boven aan de kaap, maar je kan ook parkeren in Escalles en te voet naar boven komen.

Je kan hier mooi wandelen en in de verte turen over het Kanaal. Bij goed weer kan je zelfs de Engelse kust zien! De witte krijtrotsen zijn indrukwekkend en het rotsige strand is zeker een bezoekje waard. Bovenaan de parking hebben we nog een broodje en frietje gegeten bij een snackbar auto die er stond waarna we weer koers gezet hebben naar huis.

Le Cap Blanc Nez
Le Cap Blanc Nez

Conclusie: de vakantiehuizen van Holiday Suites in Equihen-Plage zijn goed gelegen om de prachtige Franse Opaalkust te bezoeken. Je kan van hieruit mooie uitstapjes maken terwijl je vlakbij de huisjes kan relaxen of sporten op een immens en rustig strand.

Holiday Suites Equihen-Plage boeken >>