Vakantieparken

Je bent hier: Home > Sunparks

Sunparks

Aanbiedingen

Klik hier voor actuele aanbiedingen van Sunparks!


Sunparks

Sunparks

2 parken in België aan de kust en de Kempen

Zoek en boek

Onze ervaringen


Sunparks Kempense Meren

Sunparks Kempense Meren

In december genoten van een weekendje in dit park. Ondanks het frisse weer toch mooie wandelingen kunnen maken!

Lees meer

Sunparks Oostduinkerke

Sunparks Oostduinkerke

In november een leuk weekendje gehad in Sunparks Oostduinkerke, dat wel een eindje van het strand ligt. Het park ligt wel dicht tegen Plopsaland of Nieuwpoort.

Lees meer

Sunparks is een merknaam van de groep Pierre & Vacances Center Parcs en telt nog slechts 2 parken in België: Sunparks Oostduinkerke en Sunparks Kempense Meren. De twee andere parken, Sunparks De Haan en Sunparks Ardennen gaan verder onder de Center Parcs vlag.

De groep zag het levenslicht in 1981 en in 1987 werd gestart met de bouw van Sunparks De Haan, dat uitgerust werd met een centraal gelegen overdekt parkcentrum, naar het voorbeeld van Center Parcs. In 2007 kocht de Pierre & Vacances Groep, het Franse moederbedrijf van Center Parcs Europe, de vakantieparken van Sunparks.

De merknaam Sunparks bleek erg sterk te zijn in België en het merk blijft dan ook apart bestaan naast Center Parcs. Algemeen gezien worden de Center Parcs parken beschreven als vijf sterrenparken terwijl Sunparks eerder drie tot vier sterren waard is. Voor de meeste bezoekers is er weinig verschil merkbaar, maar parkgasten die op zoek zijn naar meer exclusieve belevingen zoals wellness en betere restaurants komen doorgaans wel iets beter aan hun trekken bij Center Parcs.

De Sunparks vakantieparken beschikken over faciliteiten die zich speciaal richten op gezinnen met kinderen, maar ook voor een romantisch weekendje met twee kan je er terecht. Je kunt er vaak tal van verschillende sporten beoefenen en daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld te bowlen, iets te drinken in één van de bars en ga zo maar door.

Zwemparadijs

We hebben het nog niet gehad over de ronduit indrukwekkende waterwereld die in nagenoeg alle Sunparks vakantieparken is terug te vinden. Terwijl de kinderen zich uitleven in één van de vele zwembaden kunnen de ouders bijvoorbeeld even de wellness in duiken of gewoon relaxen aan de tropische bar.

Ligging

De parken zijn vaak een ideale uitvalsbasis om nabijgelegen steden of attractieparken te bezoeken. Een verblijf in een vakantiepark hoeft er immers niet per definitie voor te zorgen dat je de omgeving niet kunt verkennen. Uiteraard valt er in het vakantiepark zelf heel veel te beleven en bestaat de kans dat je vooral tijdens een korte vakantie niet veel van de omgeving zult zien, maar toch is een uitstap naar de omgeving beslist de moeite waard.

Alle werk uit handen

Het mooie aan de formule van Sunparks is dat je er als gast voor kunt kiezen om al het werk uit handen te geven. Heb je geen zin om boodschappen te doen? Laat ze dan doen voor jou. Wil je niet graag 's morgens vroeg opstaan om nog snel lekkere koffiekoeken te halen? Geen probleem, je kunt ze iedere morgen aan je accommodatie laten bezorgen. Het mag duidelijk zijn dat rust en ontspanning centraal staan in de Sunparks vakantieparken.