Vakantieparken

Je bent hier: Home > Sunparks > Kempense Meren

Review Sunparks Kempense Meren

Sunparks Kempense Meren

Verblijf: eind december 2017, Select villa, type KM535 (4 p.)

Tussen kerstmis en nieuwjaar verbleven we enkele dagen in Sunparks Kempense Meren. We arriveerden op dinsdag en vertrokken weer op vrijdag. Ondanks de frisse temperaturen hebben we toch kunnen genieten van de faciliteiten op het park en wandelingen in de mooie omgeving.

Kenmerkend op het park zijn natuurlijk de typische witte Sunparks villa's. Dat geeft een mooi beeld tegenover de zielloze blokkendozen die sommige andere vakantieparken hebben.

We bezochten elke dag het zwembad en gingen telkens van de leuke glijbanen. Er is een groene glijbaan en een donkere glijbaan, de zogenaamde 'dark hole'. Daarnaast is er nog een 'familieglijbaan' en een kleinere glijbaan voor de kindjes. De wildwaterbaan is echt vrij wild in vergelijking met sommige andere parken. Een reddingsvest voor kinderen is zeker nodig, zelfs als ze al redelijk goed kunnen zwemmen.

De temperatuur van het zwembadwater voelde vrij fris aan, wat waarschijnlijk wel normaal is in de winter. Veel bewegen is de boodschap! En anders kan je jezelf wat gaan opwarmen in het kinderzwembad, waar de temperatuur enkele graden hoger ligt.

Sunparks Kempense Meren

We gingen elke dag ontbijten en dineren in het buffetrestaurant. Het ontbijt heeft voldoende keuze, het avondbuffet heeft wat minder keuze tegenover bijvoorbeeld Landal De Lommerbergen waar we enkele weken eerder verbleven. Je vergelijkt natuurlijk altijd en op de eerste avond vonden we dit een minpuntje. Maar toen wisten we nog niet dat het buffet dagelijks wijzigt. Elke dag is er dus een thema, zoals een Italiaans buffet met pizza's of een Amerikaans buffet met hamburgers.

Elke dag stond er ook een bezoekje aan de binnenspeeltuin op het programma. Kinderen kunnen zich hier uren amuseren en ouders kunnen eventueel een andere activiteit doen zoals squashen of gewoon wat toekijken van op de stoelen.

Sunparks Kempense Meren binnenspeeltuin

Kleine wandelingen in de buurt van het meer stonden ook dagelijks op het programma. We hadden wel geluk met het weer: frisjes, maar meestal geen regen. De zon kwam soms zelfs even piepen. Dat leverde prachtige vergezichten op.


In het nabijgelegen bos kan je langere wandelingen maken. Het was soms wel drassig, dus afhankelijk van het weer moet je wel zorgen voor geschikt schoeisel. Via het bos kan je zelfs een wandeling maken die rond het hele meer gaat. Af en toe zijn we ook mountainbikers tegen gekomen en joggers, dus ook deze vorm van buitensport is hier mogelijk.

Sunparks Kempense Meren wandelen bos

In de zomer zal het vast en zeker erg aangenaam zijn rond het meer. Water en zand, wat hebben kinderen meer nodig? Voor de rest hebben we voor de kinderen weinig leuke buitenactiviteiten ontdekt. Er is wel een erg kleine speeltuin bij het parkcentrum en ook een kleine kinderboerderij, beiden veel kleiner dan de Landal die we enkele weken eerder bezocht hadden (jaja, opnieuw die vergelijking...). Maar dit park moet het vooral hebben van het aantrekkelijke meer!

Conclusie: In Sunparks Kempense Meren is een park in een rustige omgeving met een mooi meer, ideaal voor wie houdt van wandelen of watersport. Of gewoon, als je even wil genieten van een zorgeloze vakantie in eigen land!

Sunparks Kempense Meren boeken

Sunparks Kempense Meren