Vakantieparken

Je bent hier: Home > Landal > De Lommerbergen

Review Landal De Lommerbergen

Landal Greenparks De Lommelbergen

Verblijf: maart 2016, Accommodatietype: 4BKM (4-persoonskinderbungalow)
+ eind oktober 2017, Accommodatietype: 4BM
+ april 2019, Accommodatietype: 6DM.

In 2016 wilden we ons zoontje Tijs verrassen met een concert van Dirk Scheele. We kozen een geschikte datum uit de touragenda. Het werd de voorstelling 'Lekker weertje Dikkie Dik' in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. We koppelden hier een weekendje aan in Landal De Lommerbergen.

We arriveerden op vrijdagavond en vertrokken alweer op zondagavond (maandag school :-/ natuurlijk). Door het bezoek aan Roermond en het slechte weer hebben we jammer genoeg wat te weinig tijd gehad om te genieten van dit erg leuk Landal park. Daarom zijn we eind oktober 2017 nog eens terug op weekend gekomen.

Het park heeft alles wat wij belangrijk vinden voor ons en onze kinderen: grote buitenspeeltuin, kinderboerderij, binnenspeeltuin, subtropisch zwembad, lekkere restaurants. Het kan bovendien doorgaans veel goedkoper geboekt worden dan een verblijf in Center Parcs, dus we bezochten het park in april 2019 voor de derde keer, dit maal met de ganse familie.

In 2016 kozen we voor een kinderbungalow. Die kan je links zien op onderstaande foto. Er was een mooi zicht op de tuin. Rechts op de foto staat een 4BM bungalow.

Landal De Lommelbergen 4BM en 4BKM

De bungalow was erg verzorgd en eigentijds. Laten we eerst enkele foto's bekijken van het interieur uit de 4BKM cottage. Een blik op de leefkamer, keuken en badkamer:

Landal De Lommelbergen 4BKM living en badkamer

De slaapkamer en kinderkamer:

Landal De Lommelbergen 4BKM slaapkamer

Het park zelf ligt in heuvelachtig en bosrijk gebied. Het weer zat tijdens ons eerste weekend in 2016 niet mee, dus we hebben het park toen niet echt kunnen verkennen. In 2017 was het weer véél beter en toen hebben we ook urenlang plezier beleefd op het avontureneiland en de kinderboerderij.

Uiteraard kan het subtropisch waterparadijs en de indoorspeelplaats niet ontbreken. Het zwembad is trouwens erg ruim met een aangename temperatuur en verschillende zwembaden. Er is een kleuterbadje en ook een bad met glijbanen voor de iets grotere kinderen. Ze kunnen er zelfs met zand spelen!

Er zijn bubbelbaden, een golfslagbad en één grotere glijbaan. Sommige mensen missen misschien wel de aanwezigheid van een wildwaterbaan of andere grote glijbanen, maar wij spenderen meestal dagelijks maar een uurtje of twee in het zwembad. In dat geval is er van verveling geen sprake.

Landal De Lommelbergen speeltuin kinderboerderij

In een Landal park is het figuurtje Bollo natuurlijk nooit veraf en ook Puk & Pelle beginnen meteen te zingen als je de televisie aanschakelt. Pret gegarandeerd!

Landal Bollo

(links 2016, rechts 2017)

Het gezellige parkcentrum bevat heel wat restaurants. In 2016 gingen we op vrijdagavond eten in het buffetrestaurant De Steeds en dat beviel ons zo dat we dit zaterdagavond gewoon herhaald hebben. Elke dag heel veel keuze en vooral erg lekkere gerechten, wat niet altijd het geval is in dergelijke buffetrestaurants. Ook de andere restaurants leken op het eerste zicht erg kwaliteitsvol te zijn!

Omdat we het buffetrestaurant zo leuk vonden hebben we in 2017 gewoon voor alle dagen het ontbijt-en avondbuffet geboekt. Enkele dagen voor je aankomst krijg je doorgaans een mail met voordelige aanbiedingen. In 2019 kozen we op vrijdagmiddag voor een lekkere lunch in het Grand Café en op vrijdagavond gingen we langs in Restaurant Il Piazza waar we een heerlijke pizza gegeten hebben. De overige dagen kozen we weer voor de Steeds 's morgens en 's avonds. Het middagmaal is dan doorgaans iets eenvoudigs en kleins.

We hebben ook wel eens gegeten in de frituur / hamburgerzaak die aan de binnenspeeltuin te vinden is. Ook van in het zwembad kan je hier trouwens een snack bestellen.

Landal De Lommelbergen Restaurant De Steeds

Uitstapjes

Landal De Lommerbergen is ook een ideale uitvalsbasis voor leuke uitstapjes. Op zo'n 20 minuutjes rijden vind je Nationaal Park De Meinweg (Meinweg 2, 6075 NA Herkenbosch). Het park is zo'n 18 vierkante kilometer groot en je kan hier fietsen, mountainbiken of een wandeling maken. Je vindt hier beekjes, vennetjes, bossen en heidevelden. Er loopt ook een oude spoorweg door het park. Leuk voor foto's!

Nationaal Park De Meinweg

Op amper 10 minuutjes van De Lommerbergen is er het Brachter Wald (Keulseweg 200, Reuver). Dit was een munitieopslagplaats van de Engelsen en is eind jaren '90 vrijgegeven als natuurgebied. Je kan hier fietsen, wandelen en diertjes spotten. Aan de ingang van het natuurgebied vind je het restaurant De Witte Stein dat over een uitgebreide speeltuin beschikt. Ideaal voor de kinderen!

Brachter Wald

Op zo'n 20 minuutjes rijden is de leuke buitenspeeltuin Speelpark Klein Zwitserland gelegen (Verlengde Trappistenweg 35, 5932 ND Tegelen). Je betaalt hier zo'n 10 euro inkom per persoon en je kan hier uren vertoeven. Het park is misschien wel een beetje verouderd maar de kinderen zullen zich helemaal kunnen uitleven. Schommelen, lange glijbanen, minigolf, traptreintjes,... Beslist een bezoekje waard!

Speelpark Klein Zwitserland

Conclusie: Landal Lommerbergen is een erg verzorgd park met allerlei activiteiten. Het zwembad is leuk voor alle leeftijden, het avontureneiland en de kinderboerderij zorgen voor urenlang speelplezier buiten en bij slecht weer kunnen kinderen zich uitleven in de binnenspeeltuin. Dankzij het lekkere ontbijt-en dinerbuffet kan je bovendien genieten van een zorgeloze vakantie!

De Lommerbergen boeken