Vakantieparken

Je bent hier: Home > Center Parcs > Port Zélande

Review Center Parcs Port Zélande

Center Parcs Port Zélande

Verblijf: juli 2018, Comfort cottage PZ981 (4 p.)

Center Parcs Port Zélande ligt in Zuid-Holland, tussen het Grevelingenmeer en het Noordzeestrand.

We arriveerden op vrijdagmiddag en gingen eerst eten in het Grand Café. Na de maaltijd mochten we al op onze cottage: dankzij het Friends-programma kregen we vanaf 13u een early check in. Je bent automatisch aangesloten bij dit programma als je minstens 3 keer in de voorbije 3 jaren bij Center Parcs verbleven hebt. Ben je geen friend, dan ontvang je vanaf 15u de sleutels van de cottage.

In tegenstelling tot Center Parcs Erperheide, waar we zo'n 2 weken eerder waren, was deze bungalow niet goed gepoetst. Ons dochtertje begon meteen te kruipen en haar voetjes en knieën zagen iets later helemaal zwart. Het salontafeltje was ook nog vuil. We hebben dan maar snel even zelf gekuist en gestofzuigd. In de berging staat uiteraard steeds poetsmateriaal dat je mag gebruiken.

De indeling van de cottage was wel leuk met beneden de keuken, living en terras. Op het gelijkvloers was er ook een nieuwe badkamer en een toilet. Op de bovenverdieping waren de twee slaapkamers en was er ook nog een terras.

Center Parcs Port Zélande PZ981

Port Zélande ligt in een schitterende omgeving en hier kan je vast en zeker mooie fietstochten maken. Met een baby van nog geen jaar oud zijn we vooral in het park gebleven.

Het zwembad Aqua Mundo is goed, maar heeft geen spectaculaire glijbanen. Wel is er de Turbo Tunnel die je op een zwemband door de glijbaan jaagt. Omdat er maar een beperkt aantal banden beschikbaar zijn is het wel lang wachten voor het jouw beurt is. Verder is er een mooie wildwaterbaan en een leuke speelhoek voor de kids, het zogenaamde Water Playhouse. Kinderen kunnen zich hier uren amuseren op de glijbanen, met de waterpistooltjes en fonteinen.

Het uitgestrekte Noordzeestrand bereik je na een wandeling van een kwartiertje. Op het strand vind je ook de beachbar Natural High waar je lekker kan eten. Binnen het parkdomein kan je ook terecht op een klein strandje aan het Grevelingenmeer. Verder vind je op het park wel enkele kleine speeltuintjes, maar een echt grote speeltuin nabij de Market Dome ofzo ontbreekt. Bij Center Parcs Het Meerdal heb je die bijvoorbeeld wel. Wel kan je in Port Zélande bootjes gaan kijken in de jachthaven of je uitleven op het Aquapark Splash dat op het ondiepe water ligt.

Center Parcs Port Zélande strand

Op het park is ook een kleine kinderboerderij aanwezig en in de Action Factory vind je ondermeer trampolines, een springkasteel en een mini golf.

Center Parcs Port Zélande Action Factory

Qua maaltijden hadden we weer gekozen voor een half pension arrangement. Zowel 's morgens als 's avonds kan je dan aanschuiven aan het buffet in het restaurant Evergreenz. Hier heb je steeds een grote keuze uit gerechten, maar het was toch opvallend dat het hier minder gesmeerd liep tegenover Erperheide twee weken terug. Zo was het regelmatig wachten op propere borden en tassen omdat deze niet tijdig werden bijgevuld, de kaasplank bleef lang leeg, er waren geen bordjes met omschrijvingen bij de gerechten (wat belangrijk kan zijn als je bijvoorbeeld vegetarisch wenst te eten), de drankbezorging ging soms de mist in,... Maar ondanks deze kleine mankementjes hebben we wel genoten van onze maaltijden in dit restaurant.

Center Parcs Port Zélande 2018

Na het uitchecken op maandag zijn we nog met de auto naar de straat 'Middelplaat' gereden, die vlakbij het park ligt. Vanaf daar kan je een andere kant van het Grevelingenmeer bezoeken. In de straat vind je overal parking. Er is zelfs een 'dagcampeerterrein' waar je met de wagen dicht tegen het water kan parkeren. Waarschijnlijk is het hier altijd relatief rustig. Toen wij er waren was het wel wat bewolkt, maar droog. Toch waren er maar enkele andere mensen aanwezig.

Center Parcs Port Zélande Action Factory

Je vindt in deze buurt mooie graslanden, een strandje en je kan zelfs even in een klein bos gaan wandelen. Deze mooie omgeving ligt eigenlijk vlak tegen Center Parcs maar op het park is er nergens een uitgang voorzien in deze richting, waardoor de meeste gasten deze plek niet zullen ontdekken.

Besluit: Center Parcs Port Zélande is een ideale bestemming voor wie wil genieten van een rustige strandvakantie aan de Nederlandse kust. Je kan bovendien terecht aan het Noordzeestrand of aan het Grevelingenmeer. Daarnaast zijn er op het park ook tal van activiteiten te doen.

Last minutes Port Zélande