Vakantieparken

Je bent hier: Home > Center Parcs > Port Zélande

Review Center Parcs Port Zélande

Center Parcs Port Zélande

Verblijf: juli 2018, Comfort cottage PZ981 (4 p.)
augustus 2019, Premium cottage, PZ748 (4 p.)

Center Parcs Port Zélande ligt in Zuid-Holland, tussen het Grevelingenmeer en het Noordzeestrand. Het park is ideaal voor een strandvakantie maar is ook goed gelegen als uitvalsbasis om de ruime omgeving te bezoeken. En uiteraard zijn er op het park zelf ook heel wat faciliteiten!

We zijn hier in 2018 een weekendje geweest en in 2019 een hele week. Dankzij het Friends-programma kregen we vanaf 13u een early check in. Je bent automatisch aangesloten bij dit programma als je minstens 3 keer in de voorbije 3 jaren bij Center Parcs verbleven hebt. Ben je geen friend, dan ontvang je vanaf 15u de sleutels van de cottage.

In tegenstelling tot Center Parcs Erperheide, waar we in 2018 zo'n 2 weken eerder waren, was onze eerste bungalow niet goed gepoetst. Ons dochtertje begon meteen te kruipen en haar voetjes en knieën zagen iets later helemaal zwart. Het salontafeltje was ook nog vuil. We hebben dan maar snel even zelf gekuist en gestofzuigd. In de berging staat uiteraard steeds poetsmateriaal dat je mag gebruiken.

De premium cottage waar we in 2019 verbleven was gelukkig wel netjes gepoetst.

De indeling van de comfort cottage was wel leuk met beneden de keuken, living en terras. Op het gelijkvloers was er ook een nieuwe badkamer en een toilet. Op de bovenverdieping waren de twee slaapkamers en was er ook nog een terras.

Center Parcs Port Zélande PZ981

De indeling van de premium cottage was gelijkaardig met op het gelijkvloers de living, keuken en een toilet. Boven was er nog een tweede toilet, een douche en twee slaapkamers.

Center Parcs Port Zélande Premium cottage

Op en rond het park

Port Zélande ligt in een schitterende omgeving waar je heel mooie fietstochten kan maken. Met een baby van nog geen jaar oud zijn we in 2018 echter vooral in het park gebleven. In 2019 huurden we wel fietsen en dat is altijd handig, zelfs om gewoon naar de zee te rijden. Of om 's avonds na de maaltijd nog een klein tochtje te maken langs het Grevelingenmeer.

Fietsen rond het Grevelingenmeer

Het zwembad Aqua Mundo is goed, maar heeft geen spectaculaire glijbanen. Wel is er de Turbo Tunnel die je op een zwemband door de glijbaan jaagt. Omdat er maar een beperkt aantal banden beschikbaar zijn is het wel lang wachten voor het jouw beurt is. Verder is er een mooie wildwaterbaan en een leuke speelhoek voor de kids, het zogenaamde Water Playhouse. Kinderen kunnen zich hier uren amuseren op de glijbanen, met de waterpistooltjes en fonteinen.

Verder vind je op het park wel enkele kleine speeltuintjes, maar een echt grote speeltuin nabij de Market Dome ontbreekt. Bij Center Parcs Het Meerdal heb je die bijvoorbeeld wel. Wel kan je in Port Zélande bootjes gaan kijken in de jachthaven of je uitleven op het Aquapark Splash dat op het ondiepe water ligt.

Center Parcs Port Zélande strand

Op het park is ook een kleine kinderboerderij aanwezig en in de Action Factory vind je ondermeer trampolines, een springkasteel, mini golf en een 'Game Town' met diverse videogames en speeltoestellen. Ideaal om 's avonds nog wat plezier te komen maken!

Center Parcs Port Zélande Action Factory

Qua maaltijden kozen we vaak 's morgens en 's avonds voor het buffet in het restaurant Evergreenz. Hier heb je steeds een grote keuze uit gerechten. We zijn ook regelmatig in het Grand Café geweest en hebben ook eens een pizza afgehaald om in onze cottage op te eten.

Center Parcs Port Zélande 2018

Het uitgestrekte Noordzeestrand bereik je na een wandeling van een kwartiertje. Op het strand vind je ook de beachbar Natural High waar je lekker kan eten. Binnen het parkdomein kan je ook terecht op een klein strandje aan het Grevelingenmeer.

In 2018 genoten we nog van een mooi stukje natuur aan het Grevelingenmeer, vlakbij het park, langsheen de Middelplaat. Er was zelfs een 'dagcampeerterrein' waar je met de wagen dicht tegen het water kon parkeren. In 2019 is dit terrein echter opgegaan in een nieuw duurzaam park 'Qurios ECO Grevelingenstrand'.

Beelden van 2018 in deze omgeving:

Center Parcs Port Zélande Grevelingenmeer

Beeld van 2019:

Qurios Grevelingenmeer

Wat te doen nabij Port Zélande?

Port Zélande is de ideale uitvalsbasis om fietstochten in de omgeving te maken. Maar ook met de auto zijn er leuke uitstapjes te maken. Hieronder een overzicht van de plekken die wij bezocht hebben.

Informatiecentrum en uitkijktoren Grevelingen

Vlakbij Port Zélande is er het informatiecentrum Grevelingen, waar je allerlei informatie kan vinden zoals fiets-en wandelkaarten. Er is ook een winkeltje met souvenirs en horeca. Bovendien mag je gratis op de uitkijktoren die je een mooi zicht geeft over de Noordzee, Port-Zélande en het Grevelingenmeer.

Uitkijktoren informatiecentrum Grevelingenmeer

Historyland

Historyland is een combinatie van een binnen-en openluchtmuseum en is zelfs een kleinschalig pretpark. Je kan er tussen de dino's wandelen, zoeken naar goud zoals tijdens de gold rush, legervoertuigen bekijken, een heuse bunker betreden, rijden met go-carts, dino's opgraven of zelfs waterspelletjes spelen. Het is ongeveer een half uurtje rijden vanaf Port Zélande.

historyland

Plompetoren

De Plompetoren is een gratis uitkijktoren van 23 meter hoog en dateert al van 1468. Met de auto ben je er op 20 minuutjes. Leuk om eens even te stoppen als je onderweg bent naar een andere activiteit. Wij hebben de toren bezocht voor we gingen wandelen in het natuurgebied Kop van Schouwen.

Plompetoren

Kop van Schouwen

De Kop van Schouwen is een natuurgebied in de duinen tussen Burgh-Haamstede en Renesse. Wij parkeerden nabij De Meeuwenduinen in Burgh-Haamstede en maakten een flinke wandeling. Je kan uren rondlopen in dit natuurgebied. Er zijn loslopende pony's en er is ook een uitkijktoren, ongeveer op anderhalve kilometer van de parking. Na een wandeling van enkele uren zijn we 's avonds gaan eten in Renesse, waar het gezellig kuieren is tussen vele winkeltjes en restaurants.

Kop van Schouwen

A Seal

A Seal is een opvangcentrum voor zeehonden. Je kan hier zien hoe ze jonge zeehondenpups opvoeden en voorbereiden op hun vrijlating. Met de wagen een kwartiertje rijden vanaf Port Zélande en heel geschikt om een tussenstop te maken.


Besluit: Center Parcs Port Zélande is een ideale bestemming voor wie wil genieten van een rustige strandvakantie aan de Nederlandse kust. Je kan bovendien terecht aan het Noordzeestrand of aan het Grevelingenmeer. Daarnaast zijn er op het park tal van activiteiten te doen en zijn er in de buurt veel bezoekwaardige plekjes.

Last minutes Port Zélande